Rama dhe Caaj paditen nga Shoqata e Gjyqtarëve

E Enjte, 11 July 2019 13:53

Shoqata Kombëtare e Gjyqtarëve ka paditur Këshillin e Ministrave në lidhje me heqjen e pasaportavetë shërbimit të gjyqtarëve të shkallës së parë dhe tëe apelit.

Padia:

Sot, me datë 11.07.2019, dorëzuam në Gjykatën Administrative të Apelit padinë kundër Këshillit të Ministrave, me objekt shfuqizimin e Vendimit nr. 389/2019, për pjesën që anulon pasaportat e shërbimit të gjyqtarëve të shkallës së parë dhe të apelit dhe për pjesën që heq të drejtën e tyre të pajisen me pasaporta shërbimi.

Dëshiroj të sjell në vëmendje një pjesë nga Vendimi nr. 40/2014 të Gjykatës Kushtetuese mbi interpretimin e nenit 138 të Kushtetutës:

“Paprekshmëria e pagës dhe e përfitimeve të tjera janë ngritur në nivel kushtetues, me qëllim që të drejtat/përfitimet, të cilat burojnë nga ushtrimi i funksionit të gjyqtarit, të mos ndryshohen me efekt negativ. Formulimi i togfjalëshit “përfitime të tjera është i një natyre të përgjithshme dhe nuk konkretizon në mënyrë shteruese rrethin e përfitimeve të gjyqtarëve. Kushtetutbërësi, jo pa qëllim e ka lënë të hapur kuptimin që i duhet dhënë rrethit të përfitimeve, pasi ka synuar të përfshijë në tërësinë e të drejtave që gjyqtarët i gëzojnë në funksion të ushtrimit të detyrës së tyre”.

Kujtojmë se heqja e pasaportave diplomatike për disa kategori ishte një nga vendimet e para të marra nga ministry në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj. Kjo është bërë duke ndryshuar vendimin nr. 335, datë 2.9.1997, i ndryshuar 18 herë deri në vitin 2009, për shkak të shtimit të herëpashershëm të kategorive që mund të pajiseshin me pasaporta diplomatike dhe shërbimi.

Vendimi i ri heq nga lista për t’u pajisur me pasaporta shërbimi edhe drejtorët e drejtorive në Presidencë, në Gjykatën Kushtetuese, në Prokurorinë e Përgjithshme, drejtorin e Përgjithshëm i ISSH, drejtorët e departamenteve pranë qeverisë, drejtorin dhe nëndrejtorin e ATSH-së, nëndrejtorin e RTSH, drejtorët e bankave, drejtorin e Arkivave, drejtorin e Doganave, drejtorët e drejtorive në Kryeministri dhe ministri, drejtorin e Përgjithshëm të Rezervave të Shtetit, drejtorin e Përgjithshëm të Avokatit të Popullit, drejtori e marrëdhënieve me jashtë në KQZ etj.

Lini komentin tuaj!

Fyerjet dhe përdorimi i fjalëve banale, do të pasoj me fshirjen e komentit tuaj.

Lajmet e fundit

“Dhurata” për festa, gruaja gjen pitonin gjigand në pemën e Krishtlindjeve

Kuriozitete

“Dhurata” për festa, gruaja gjen pitonin gjigand në pemën e Krishtlindjeve

Zakonisht për festa gjejmë në pemën e Krishtlindjes dhurata që na bëjnë të lumtur. Por nuk ka rezultuar kështu për këtë grua. Leanne Chapman pasi u kthye në shtëpi me partnerin...

Udhëzimi/Provimet e Maturës Shtetërore 2020 do jepen brenda 10 ditëve

Aktualitet

Udhëzimi/Provimet e Maturës Shtetërore 2020 do jepen brenda 10 ditëve

Provimet e Maturës Shtetërore këtë vit do të zhvillohen brenda 10 ditëve. Sipas një udhëzimi të Ministrisë së Arsimit provimi i parë, ai i Gjuhës së Huaj do të mbahet më...

Përdhunuesi i dënuar me vdekje kërkon aministi: Po më vret mjaft ajri i ndotur

Globi

Përdhunuesi i dënuar me vdekje kërkon aministi: Po më vret mjaft ajri i ndotur

Një prej gjashtë burrave që rrahën brutalisht dhe përdhunuan një studente në një autobus në New Delhi në vitin 2012 po i kërkon gjykatës në vend që ta “kursejë” atë...

Sondazh

Nothing found!

Sondazh

Nothing found!