Zbulimi Politik i Sigurimit

Diel, 16 Janar 2022 10:42
Nga pikëpamja organizative, organet e Sigurimit të Shtetit të Ministrisë së Punëve të Brendshme kanë qenë në të shumtën e kohës në tre drejtori. Njëra prej tyre e cila fizikisht qëndronte në një kat të Ministrisë së Punëve të Jashtme, drejtonte rezidenturat jashtë vendit të vendosura në ambasada. Oficerët e Sigurimit kamufloheshin me funksione diplomatike dhe ngrinin rrjetin sekret atje. Synimi kryesor ishte sjellja e informacioneve nga emigracioni politik. Ndërsa depërtimi në administratat e vendeve të cilësuara armike ishte zero. Në radhët e emigracionit politik, e vetmja armë që është përdorur ishte diznformacioni, por edhe këtu nuk shihen rezultatet e ndonjë pune të mirëfilltë agjenturore.
Emërtesat e zbulimit politik në vite:
1946-1956, Dega e Parë e Drejtorisë së Sigurimit të Shtetit
1956-1962, Drejtoria e Zbulimit Politik
1962-1966, Drejtoria e Parë e Sigurimit të Shtetit
1966-1991, Drejtoria e Tretë e Sigurimit të Shtetit
Në vitet 80-të Drejtoria e Tretë kishte 70 oficerë dhe 4 civilë. Struktura e saj ishte:
-Dega e 1-rë (Jugosllavia)
-Dega e 2-të (vendet revizioniste)
-Dega e 3-të (Kosova)
-Dega e 4-t (Greqia)
-Dega e 5-të (Italia)
-Dega e 6-të (emigracioni)
-Seksioni i ndërlidhjes
-Seksioni i kartotekës
-Seksioni i veçantë
-Admininistrata
Login to post comments

Lajmet e fundit

Peka: Ramës iu kërkua të 'azilohet' në Presidencë dhe të zëvendësohet nga Veliaj

Politikë

Peka: Ramës iu kërkua të 'azilohet' në Presidencë dhe të zëvendësohet nga Veliaj

  Gazetari Çim Peka deklaroi në emisionin 'Task Force' me Sonila Meçon në Syri Tv se kryeministrit Rama i është kërkuar të shkojë në Presidencë dhe të azilohet përfundimisht, dhe vëndin...

Pagesat e drejtpërdrejta te klientët, çelësi i suksesit për SIGAL UNIQA-n

Aktualitet

Pagesat e drejtpërdrejta te klientët, çelësi i suksesit për SIGAL UNIQA-n

  Shpeshherë dëgjojmë për qytetarë që ankohen për kompanitë e sigurimeve. Dikush pretendon për mospagim e dikush tjetër për pagim jo konform dëmit të pësuar. SIGAL UNIQA ka qënë iniciatore e...

Aurel Bylykbashi: Duhen bashkuar muskujt kundër kësaj diktature

Politikë

Aurel Bylykbashi: Duhen bashkuar muskujt kundër kësaj diktature

  Ish-drejtuesi i PD në Elbasan, Aurel Bylykbashi, ka qënë ditën e djeshme në protestën e zhvilluar në të gjitha komisariatet e vendit kundër vrasjes së të riut brenda në komisariatin...