Sigurimi i udhëheqjes

Diel, 16 Janar 2022 10:46
Në aspektin agjenturor-operativ, Sigurimi i Shtetit ruante edhe udhëheqjen e lartë të partisë dhe Këshillin e Ministrave. Ai rekrutonte agjenturë në radhën e personalit shërbyes, ushtarëve, oficerëve dhe nënoficerëve të Gardës. Në fillesat e armës së Sigurimit ishte në nivel sektori.
Në fillim të viteve ’80 në përbërje të saj kishte 172 oficerë, 9 oficerë ilegalë, 24 nënoficerë, 6 ushtarë dhe 5 civilë. Struktura e tij ishte kjo:
-Shërbimi për sigurimin e sekretarit të parë
-Grupi për sigurimin e rajonit të vendbanimit
-Sigurimi i jashtëm ilegal
-Shërbimi i informacionit
-Seksioni teknik
-Dega e 1-rë (përgatitja dhe gatishmëria,përfshi kontrollin e ushqimeve)
-Dega e 2-të (e sigurimit të udhëheqjes)
-Dega e 3-të (e sigurimit të objekteve)
Sigurimi i udhëheqjes u shkri më 23.5.1992 me urdhër të ministrit të Rendit Publik, Bashkim Kopliku, struktura e saj i kaloi Gardës.
Emërtesat e sigurimit të udhëheqjes në vite:
1948-1962, Dega e 6-të e Drejtorisë së Sigurimit të Shtetit
1962-1966, Drejtoria e 3-të e Sigurimit të Shtetit
1966-1992, Drejtoria e 2-të e Sigurimit të Shtetit
Login to post comments

Lajmet e fundit

Peka: Ramës iu kërkua të 'azilohet' në Presidencë dhe të zëvendësohet nga Veliaj

Politikë

Peka: Ramës iu kërkua të 'azilohet' në Presidencë dhe të zëvendësohet nga Veliaj

  Gazetari Çim Peka deklaroi në emisionin 'Task Force' me Sonila Meçon në Syri Tv se kryeministrit Rama i është kërkuar të shkojë në Presidencë dhe të azilohet përfundimisht, dhe vëndin...

Pagesat e drejtpërdrejta te klientët, çelësi i suksesit për SIGAL UNIQA-n

Aktualitet

Pagesat e drejtpërdrejta te klientët, çelësi i suksesit për SIGAL UNIQA-n

  Shpeshherë dëgjojmë për qytetarë që ankohen për kompanitë e sigurimeve. Dikush pretendon për mospagim e dikush tjetër për pagim jo konform dëmit të pësuar. SIGAL UNIQA ka qënë iniciatore e...

Aurel Bylykbashi: Duhen bashkuar muskujt kundër kësaj diktature

Politikë

Aurel Bylykbashi: Duhen bashkuar muskujt kundër kësaj diktature

  Ish-drejtuesi i PD në Elbasan, Aurel Bylykbashi, ka qënë ditën e djeshme në protestën e zhvilluar në të gjitha komisariatet e vendit kundër vrasjes së të riut brenda në komisariatin...