FOTOREPORTAZH/ Atmosfera magjike e ndeshjes Francë-Shqipëri, beteja që u fitua në tribunë

E mërkurë, 11 September 2019 16:14

Paris, atmosfera festive në prag  të ndeshjes Francë-Shqiperi, ishte më shumë sesa miqësore, ku organizatorët kishin menduar në detaj gjithçka për të akomoduar tifozeritë përkatëse.

Një shall me të dy flamurët kombëtarë tregonte se atmosfera do të ishte fare pa incidente.

Në fakt atë shqetesoi fare pak  vetëm një dixhej në një nga lokalet e shumta  ku tifozeria shqiptare po kulmonte me këngët e tyre patriotike përpara hyrjes ne stadium.

Ai nuk denjoj të vazhdonte më ritmin e muzikës shqiptare duke e prerë në mes entuziazmin që u kulmua edhe më shumë me fitoren e Kosovës 2-1 ndaj Cekisë.

Kjo ndërprerje pa kuptim në ato çaste elektrizuese, vetëm sa e irritoj edhe më grupin e madh të shqiptarëve etnikë, e njëri prej tyre u drejtua për tek, Lap-topi duke e rrezuar atë përtokë.

Forcat e shumta prezente të policies, reaguan në sekondë duke parandaluar një perplasje të pakëndëshme dhe të pa merituar për asnjë!

Situata u qetësua shumë shpejto dhe të gjithë vazhduan festën e nisur paqësisht, por jo policia, e cila pas ndeshjes do të ndalonte personin që rrëzoi PC dhe për 3-orë, ai ka dhënë shpjegimet e duhura në rajonin e saj.

Qetësia tipike franceze, për të mos krijuar konflikt, por edhe për të realizuar  misionin e saj perfekt në mbrojtje të rendit dhe të ligjit, si gjithmonë funksionoi edhe kësaj radhe.

Stadiumi, Stade de France, ishte pothuaj, 95% i mbushur dhe i miksuar me tifozerinë shqiptare të ardhur nga mbarë Europa me tatuazhet si edhe me flamujt kombëtarë ndër duar.

Një gabim njerëzor në klikimin e himnint kombëtar e prishi disi atmosferën, por në pushim të ndeshjes kjo u sqarua dhe madje u kërkua ndjese edhe në gjuhën shqipe për incidentin.

Do të ishte edhe vetë, Presidenti Emanuel Macron, i cili do të gjente kohën edhe për të kërkuar ndjesë publike duke vërtetuar se, Franca është simbol i paqes dhe tolerances në çdo drejtim të jetës për çdo qytetar dhe shtet të botës  mbarë.

Ndeshja filloi me rastet për të dyja palët, por shumë shpejt kampionet e botës finalizuan duke vendosur dhe garantuar fitoren e sigurtë, e cila pas humbjes me Turqinë nuk e bën edhe aq komode vendin e parë në grup për asnjë pretendent.

Janë tre ekipe pretendente tashmë, Franca, Turqia dhe Islanda, që nuk duhet të gabojnë nëse duan finalen e madhe të 2020.

Shqiptarët mesa duket presin që Kosova të jetë finalistja e dytë pas 2016, ku po në Francë u larguan me 3-ndeshje dramatike ku rezultati me i madh mbeti dhe do të jetë tifozeria e ardhur nga  mbarë bota në mbeshtetje të ekipit të zemrës.

Nga Parisi, Hamza Hatika.

Gjithashtu nuk kanë munguar shajet me flamujtë e të dy kombeve. /Opinion.al

https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.07-AM-250x350.jpeg 250w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.07-AM-768x1076.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.07-AM.jpeg 914w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.08-AM-1-233x350.jpeg 233w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.08-AM-1-768x1152.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.08-AM-1.jpeg 853w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.08-AM-350x250.jpeg 350w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.08-AM-768x548.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.08-AM.jpeg 1280w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.09-AM-1-350x233.jpeg 350w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.09-AM-1-768x512.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.09-AM-1.jpeg 1280w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.09-AM-350x250.jpeg 350w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.09-AM-768x548.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.09-AM.jpeg 1280w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.10-AM-1-350x250.jpeg 350w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.10-AM-1-768x548.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.10-AM-1.jpeg 1280w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.10-AM-2-350x250.jpeg 350w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.10-AM-2-768x548.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.10-AM-2.jpeg 1280w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.11-AM-350x250.jpeg 350w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.11-AM-768x548.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.11-AM.jpeg 1280w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.12-AM-1-250x350.jpeg 250w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.12-AM-1-768x1076.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.12-AM-1.jpeg 914w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.12-AM-2-350x250.jpeg 350w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.12-AM-2-768x548.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.12-AM-2.jpeg 1280w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.12-AM-250x350.jpeg 250w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.12-AM-768x1076.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.12-AM.jpeg 914w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.13-AM-1-350x250.jpeg 350w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.13-AM-1-768x548.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.13-AM-1.jpeg 1280w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.13-AM-250x350.jpeg 250w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.13-AM-768x1076.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.13-AM.jpeg 914w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.14-AM-350x250.jpeg 350w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.14-AM-768x548.jpeg 768w, https://opinion.al/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-08-at-9.59.14-AM.jpeg 1280w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" style="box-sizing: border-box; user-select: auto !important; margin: 0px auto; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline; max-width: 100%; height: auto; clear: both; display: block;">

135
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 

Lini komentin tuaj!

Fyerjet dhe përdorimi i fjalëve banale, do të pasoj me fshirjen e komentit tuaj.

Lajmet e fundit

EMRI/ Arrestohet pas 20 vitesh shqiptari, transportonte drogë në vitin 1997 në Itali

Aktualitet

EMRI/ Arrestohet pas 20 vitesh shqiptari, transportonte drogë në vitin 1997 në Itali

Një shqiptar i arratisur prej më shumë se 20 vitesh pas dy dënimesh për trafik droge, është arrestuar nga policia italiane në Napoli. Mihallaq Boraku, 49 vjeç, me origjinë shqiptare u...

Në krye të Federatës Vatra zgjidhet për herë të parë një shqiptar nga Kosova. Ilmi Berisha shpalos vizionin: Do mbështesim çdo lider nga Tirana e Prishtina

Aktualitet

Në krye të Federatës Vatra zgjidhet për herë të parë një shqiptar nga Kosova. Ilmi Berisha shpalos vizionin: Do mbështesim çdo lider nga Tirana e Prishtina

Në krye të Federatës Panshqiptare Vatra në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, është zgjedhur Ilmi Berisha, shqiptaro-amerikani i parë nga Kosovë që drejton këtë federatë në mbi 100 vite të...

Kush është këngëtarja, me makinën e së cilës u rrëmbye Jak Prenga në Kamëz?

Aktualitet

Kush është këngëtarja, me makinën e së cilës u rrëmbye Jak Prenga në Kamëz?

 Në një kohë kur vendet e tjera punojnë për të përsosur teknikat e edukimit dhe zhvillimit të të vegjëlve në kopshte e çerdhe, vendi ynë nuk siguron dot kushtet bazike. Gati...

Sondazh

Nothing found!

Sondazh

Nothing found!