Nëpunësit kryesorë të ministrive të shtetit shqiptar në vitin 1937

Hënë, 19 October 2020 13:32
Këshilli i Ministrave në vitin 1938 Këshilli i Ministrave në vitin 1938

Organika e mëposhtme i takon nëpunësve kryesorë të shtetit shqiptar në vitin 1937. Sikurse do shihet, ndërtimi i aparatit shtetëror ishte shumë i thjeshtë, pa hallka të tepërta dhe i drejtuar drejt një qeverisje efektive. Përveç këtyre në organika kanë qenë edhe një numër shumë i vogël i nëpunësve të kategorive më të ulëta, por që gjithsesi jo më i lartë se ky që paraqitet këtu (maksimumi 20%). Përveç të tjerash, ky është edhe një model i mirë në ndërtimin e strukturave shtetërore dhe drejtimet e tyre. Pas lufte, shumë nga ata që ngelën në Shqipëri u burgosën.

 

1-Këshilli i Ministrave (aparati)

-Kostaq Kota-kryetar

-Mustafa Curri-sekretar i përgjithshëm

-Myslim Ndroqi-sekretar i parë

-Xhafer Belegu-nëpunës i Seksionit të Biografisë

-Adem Çali-kryenëpunës i protokollit

 

2-Ministria e Drejtësisë

-Thoma Orollogaj-ministër

-Emin Toro-sekretar i përgjithshëm

-Xhemal Kusi-kryesekretar

-Naim Bisha-kryellogaritar

 

3-Ministria e Punëve të Jashtme

-Ekrem Libohova-ministër

-Ekrem Vlora-sekretar i përgjithshëm (ministër fuqiplotë)

-Maliq Libohova-drejtor i Ceremonialit

-Pandeli Nase-drejtor politik

-Mihal Sherko-drejtor i Zyrës së Shtypit

-Halil Maçi-sekretar i parë i Zyrës së Shtypit

-Hamdi Karazi-zëvendësisht drejtor për Lidhjen e Kombeve

-Muhtar Vrioni-sekretar i parë i Zyrës së Shifrës

-Virgjil Goshi-sekretar i parë dhe kryenëpunës për protokollin dhe arkivin

-Xhafer Belegu-sekretar i parë e kryellogaritar në Zyrën e Shifrës

 

4-Ministria e Punëve të Brendshme

-Musa Juka-ministër

-Zef Kadarja-sekretar i përgjithshëm

-Spiridon Kacarosi-drejtori i Korrespondencës

-Ihsan Libohova-drejtor i Komunave dhe Bashkive

-Harito Harito-shef i Zyrës Sekrete

-Rexhë Meta-kryellogaritar

-Kolë Rodhe-inspektor

-Komanda e Përgjithshme e Xhandarmërisë (organ varësie i MPB-së)

Komanda: Nënkolonel Shefki Shatku-komandant i përgjithshëm; adjutant madhor Theodhori Stamati; adjuntant i komandantit toger Dhori Shomo.

Seksioni I: Major Jahja Çaçi-shef; nëntoger Qazim Hajdari-ndihmës.

Seksioni II: Kapiten I Mark Shllaku

Seksioni III: Kapiten I Zef Prenushi, nëntoger Sabri Bajrami-ndihmës

Zyra e Administratës dhe Kontabilitetit: Kapiten Gjon Rakacolli

Inspektoria e Departamentit të Xhandarmësisë: gjeneral Persy-kryetar, nënkolonel Hill-oficer i shtabit, major Tasim Bishqemi-oficer i shtabit.

Komanda e Shkollës së Xhandarmërisë (në Burrel): Major Viktor Shantoja-komandant, kapiten I Syrja Sami-ndihmës, kapiten I Murat Basha-komandant i baonit, toger Neshat Hasho-komandant i baterisë.

 

Drejtoria e Përgjithshme e Shëndetësisë (organ varësie i MPB-së)

-Qemal Jusufati-drejtor

-Qazim Prodani-kryesekretar

-Syrja Pojani-inspektor

-Jusuf Borshi-llogaritar

-Anton Ashta-shef i Shërbimit Antimalarik

 

5-Ministria e Financave

-Kolë Thaçi-ministër

-Sokrat Dodbiba-sekretar i përgjithshëm

-Petro Popa-sekretar i parë

-Zija Bejleri-drejtor i të Ardhurave

-Kosta Marku-drejtor i Kontabilitetit

-Kel Naraçi-drejtor i Thesarit

-Dervish Laze-drejtor i Pensioneve

-Qemal Kasoruho-inspektor instruktor

-Mark Martini-inspektor instruktor

-Luigj Gjoka-inspektor instruktor

-Bexhet Shehu-inspektor instruktor

-I.Angoni-përfaqësues ligjor

-I.Minga-përfaqësues ligjor

-K.Logorice-shef i buxhetit

-Llazar Vesha-shef i Protokollit

-Tajar Zavalani-kryenëpunës i Seksionit të Statistikës

-Ramadan Berbellori-arkëtar

 

6-Ministria e Arsimit

-Faik Shatku-ministër

-Pertef Pogoni-sekretar i përgjithshëm

-Eqrem Çabej-shef i Arsimit të Mesëm

-Beqir Sinani-shef i Arsimit Fillor

-Aqif Përmeti-shef i Djelmënisë Shqiptare

-Hasan Zogolli-shef i korrespondencës së rezervuar

-Et’hem Cara-kryellogaritar

-Sotir Kolea-drejtor i Bibliotekës Kombëtare dhe Muzeumit Kombëtar

-Akile Tasi-nëndrejtor i Bibliotekës Kombëtare dhe Muzeumit Kombëtar

 

7-Ministria e Punëve Botore

-Kostaq Kotta-zëvendësisht ministër

-Gjovalin Gjadri-sekretar i përgjithshëm

-Giovanni Zanuccoli-drejtor i përgjithshëm i Punëve Botore

-Vasil Noçka-shef i Seksionit Teknik

-Refi Kasimati-shef i Seksionit të Kontrollit

-Kol Koçobashi-shef i Seksionit të Llogarisë

 

8-Ministria e Ekonomisë Kombëtare

-Kostaq Kotta-zëvendësisht ministër

-Vehbi Frashëri-sekretar i parë

-Demir Alizoti-inspektor

-Vangjel Goxhamani-inspektor

-Grigor Vavako-drejtor i Bujqësisë

-Mas’har Kallajxhi-agronom, specialist në Seksionin e Ullinjve

-Rexhep Çami- specialist në Seksionin e Duhanit

-Jak Kodheli-drejtori i Pyjeve

-I.Mitrushi-inxhinier i Zyrës Teknike

-Llazar Treska-inxhinier i Zyrës Teknike

-Vasfi Samimi-drejtor i Veterinarisë dhe Industrisë

-Sotir Kondi-drejtor i Tregtisë dhe Industrisë

-Andrea Xega-drejtor i Minierave

-Musa Gjylbegu-shef i Seksionit të Statistikës

-Dalip Zavalani-shef i Seksionit të Kursit Bujqësor

-Remzi Baçe-shef i Seksionit të Shërbimit të Ujërave

-Kostë Koleja-kryellogaritar

Modifikuar më Hënë, 19 October 2020 18:24

Lini komentin tuaj!

Fyerjet dhe përdorimi i fjalëve banale, do të pasoj me fshirjen e komentit tuaj.

Lajmet e fundit

Kontjana Kuçi/Më 25 prill Durrësi do i thotë JO sektit abuziv të betonit dhe korrupsionit.

Politikë

Kontjana Kuçi/Më 25 prill Durrësi do i thotë JO sektit abuziv të betonit dhe korrupsionit.

Vetëm korrupsion, vjedhje dhe abuzime me rrugë që prishen e ndryshohen vazhdimisht vetëm për t’u shtruar me beton e për afera korruptive. Banorët e Durrësit janë të revoltuar për katraurën urbanistike...

Bahri Shaqiri: Më 25 prill nis rindërtimi dhe shpresa për Shijakun, Durrësin dhe mbarë Shqipërinë

Politikë

Bahri Shaqiri: Më 25 prill nis rindërtimi dhe shpresa për Shijakun, Durrësin dhe mbarë Shqipërinë

  Përfaqësuesi i LSI për Shijakun, Bahri Shaqiri ka publikuar një video nga Erzeni dhe shkruan se ky lumë po ndotet gjithnjë e më shumë. Nga ana tjetër, Shaqiri thotë se pallatet...

Presidenti Meta: Manastiri i Shën Gjon Pagëzorit në Dibër të Madhe, qendër e rëndësishme pelegrinazhi

Politikë

Presidenti Meta: Manastiri i Shën Gjon Pagëzorit në Dibër të Madhe, qendër e rëndësishme pelegrinazhi

  Presidenti Ilir Meta ka vizituar Manastirin e Shën Gjon Pagëzorit, në Mbiguri së Dibrës së Madhe, i cili është një nga objekte fetare më të rëndësishme për besimtarët ortodoksë. Gjatë takimit...