Nga Kastriot Dervishi Ditët e fundit, ndryshqet e komunizmit, të marrësur pas çdo date e ngjarje të regjimit të proletarëve,…
Nga Kastriot Dervishi Pas dhënieve të dënimeve, të dënuarit u çuan për të vuajtur atë nëpërmjet punës së detyruar. Sipas…
Nga Kastriot Dervishi Procesi gjyqësor i grupit të akuzuar për demonstratën e heshtur, me urdhër të kryetarit të Gjykatës së…
Nga Kastriot Dervishi Çështja penale ndaj demonstratës së 14 janarit 1990, filloi po atë ditë. U kalua në formën e…
Nga Kastriot Dervishi Të shtunën në darkë, regjimi kishte marrë masat të parandaluar demonstratën e nesërme, e diel 14 janar…
George Frendo, Arqipeshkvi i Dioqezës Tiranë-Durrës, i ftuar më emisionin “Provokacija” me Mustafa Nanon, zbuloi pse diktatori Hoxha kishte më shumë…
Nga Kastriot Dervishi Në ditët e para të vitit 1990 në qytetin e Shkodrës u hodhën trakte antikomuniste. Më 11…
Nga Kastriot Dervishi Një i përndjekur politik që pak njihet. Rexhep Gripshi, lindur në vitin 1930 në Peqin mori dy…
Nga Kastriot Dervishi Ky është modeli i nënshkrimit të një deklarate me material shtrëngues. Këto lloje rekrutimesh ndodhnin kur personi…
Nga Kastriot Dervishi Rekrutimi në radhët e Sigurimit të Shtetit niste në çastin kur personi nënshkruante deklaratën e bashkëpunimit. Bashkëpunëtorët…
Nga Kastriot Dervishi Qeveria e Enver Hoxhës i përdorte çamët në vitet e para pas luftë si mjet për të…
Nga Kastriot Dervishi Në kampet tela me gjemba, regjimi komunist mbante familjarët e personave të arratisur. Këto ishin si burgje…

Lajmet e fundit

Përjetësisht në Memorien Shqiptare, "Bllaca ‘99", krimet e padënura!

Bota Shqiptare

Përjetësisht në Memorien Shqiptare, "Bllaca ‘99", krimet e padënura!

Nga Jahja LLUKA Me ndryshimet kushtuese të imponuara nga Serbia, më 23 mars 1989 në Kuvendin Krahinës së Kosovës do të ndryshojë edhe Kushtetuta e vitit 1974, me çka u suprimua...

Kosharja e lavdisë dhe krenarisë kombëtare

Bota Shqiptare

Kosharja e lavdisë dhe krenarisë kombëtare

Nga Skënder MULLIQI Lufta në Kosharën Legjendare , do të mbetet data më e ndritur e historisë së re të shqiptarëve.Për herë të parë i thye kufiri shqiptaro-shqiptarë ,pas 50 vitësh...

Pranuan të paguajnë karantinën, futen në atdhe 8 shqiptarë

Aktualitet

Pranuan të paguajnë karantinën, futen në atdhe 8 shqiptarë

Tetë shqiptarë të cilët ishin bllokuar në tokën neutrale midis Greqisë dhe Shqipërisëm janë lejuar ditën e sotme të kalojnë doganën e Kapshticës për tu futur në atdhe.  Ata janë lejuar...

Sondazh

Nothing found!

Sondazh

Nothing found!