Nga Kastriot Dervishi Tom Zef Gocaj, lindur në Podgoricë në vitin 1928, me kombësi shqiptare e shtetësi jugosllave, me profesion…
Në dy momente çështja e Kosovës është dëmtuar rëndë, pikërisht atëherë kur është futur në kanale marksiste-leniniste dhe nuk ka…
Nga Kastriot Dervishi Në nëntor 1944 Niaz Dizdareviçi, instruktori jugosllav për rininë komuniste të Shqipërisë, si dhe pjesëmarrës në plenumin…
Nga Kastriot Dervishi Popullsia e Malësisë së Madhe nuk e pranoi pushtetin projugosllav të Enver Hoxhës. Të ashtuquajturit “nacionalçlirimtarë” po…
Publikohet historia e panjohur e Rexhep Jellës, pinjoll i një prej familjeve autoktone më të njohura tiranase, i cili pasi…
Nga Kastriot Dervishi Në 100-vjetorin e nisjes së jetës së Tiranës si kryeqytet i Shqipërisë, munguan ceremonitë në vendet historike.…
Nga Kastriot Dervishi Mbledhja e parë e qeverisë në Tiranë u bë më 12.2.1920. Mbledhja u drejtuar nga zëvendësisht kryeministri…
Nga Kastriot Dervishi Qeveria dhe Këshilli i Naltë hynë në Tiranë më 11 shkurt 1920, duke zyrtarizuar nisjen e jetës…
Gjeneral Piacentini ishte komandanti i trupave italiane në Shqipëri në momentin e ndryshimit të kryeqytetit. Në mënyrë aksidentale, duke mos…
Nga Kastriot Dervishi Edhe për historinë e vjedhjes së shtëpive ku banuan, Nexhmije Hoxha nuk mund të rrinte pa gënjyer.…
Nga Kastriot Dervishi Qeveria e dalë nga mbledhja e Lushnjës, bëri përpjekje për t’u vendosur në Durrës, që ishte edhe…
Nga Kastriot Dervishi Më 4 shkurti 1924 në Kuvendin Kushtetues të Shqipërisë (kati i dytë i Akademisë së Shkencave sot),…

Lajmet e fundit

Përjetësisht në Memorien Shqiptare, "Bllaca ‘99", krimet e padënura!

Bota Shqiptare

Përjetësisht në Memorien Shqiptare, "Bllaca ‘99", krimet e padënura!

Nga Jahja LLUKA Me ndryshimet kushtuese të imponuara nga Serbia, më 23 mars 1989 në Kuvendin Krahinës së Kosovës do të ndryshojë edhe Kushtetuta e vitit 1974, me çka u suprimua...

Kosharja e lavdisë dhe krenarisë kombëtare

Bota Shqiptare

Kosharja e lavdisë dhe krenarisë kombëtare

Nga Skënder MULLIQI Lufta në Kosharën Legjendare , do të mbetet data më e ndritur e historisë së re të shqiptarëve.Për herë të parë i thye kufiri shqiptaro-shqiptarë ,pas 50 vitësh...

Pranuan të paguajnë karantinën, futen në atdhe 8 shqiptarë

Aktualitet

Pranuan të paguajnë karantinën, futen në atdhe 8 shqiptarë

Tetë shqiptarë të cilët ishin bllokuar në tokën neutrale midis Greqisë dhe Shqipërisëm janë lejuar ditën e sotme të kalojnë doganën e Kapshticës për tu futur në atdhe.  Ata janë lejuar...

Sondazh

Nothing found!

Sondazh

Nothing found!