Nga Kastriot Dervishi   Fletën e parë të vrasjeve në kufi të vitit 1990, e çel ngjarja e hidhur e…
Për afro dy dekada, Feti Gjici punoi në një projekt aq sekret sa atij i duhej t’i kyçte planet në…
Nga Kastriot Dervishi Në vitin 1944, ndër të tjera kemi dy masakra tipike: 4 shkurti dhe tetor-nëntori. Këto kanë karakteristika…
Nga Kastriot Dervishi Para një viti, në 75-vjetorin e masakrës së 4 shkurtit 1944, gjatë një tubimi komunist në Tiranë,…
Ajo që quhet Konferenca e Pezës ishte një mbledhje që u shërbeu komunistëve për të propaganduar një front imagjinar, i…
Nga Kastriot Dervishi   Inxhinieri Nuredin Mentor Skrapari (1943-2017), u nda nga jeta 3 vjet më parë. Ai vuajti plot…
“Pas këtij momenti, sapo u largua Bardha, në prezencë të gjithë mirditorëve të atyre fshatrave që i kishin sjellë me…
Nga Kastriot Dervishi Në mbledhjen e 68 të tij, më 31.1.1925, Kuvendi Kushtetues bisedoi për 3 çështje: për statutin (kushtetuta),…
Nga Kastriot Dervishi Në librin e saj, (faqe 39) Nexhmije Hoxha, për t’i rritur peshën politike Enver Hoxhës, thotë se…
Nga Kastriot Dervishi Në librin që mban emrin e saj, të mbushur me “përjetime” e “meditime”, Nexhmije Xhuglini (Hoxha) bashkëshortja…
Nga Kastriot Dervishi Pas demonstratës së heshtur të Shkodrës kundër Stalinit, e radhës ishte ajo e Tiranës e 28 janarit…
Nga Kastriot Dervishi Dekreti nr.7459, datë 22.1.1991 “Për respektimin dhe mbrojtjen e monumenteve që lidhen me historinë kombëtare dhe të…

Lajmet e fundit

Përjetësisht në Memorien Shqiptare, "Bllaca ‘99", krimet e padënura!

Bota Shqiptare

Përjetësisht në Memorien Shqiptare, "Bllaca ‘99", krimet e padënura!

Nga Jahja LLUKA Me ndryshimet kushtuese të imponuara nga Serbia, më 23 mars 1989 në Kuvendin Krahinës së Kosovës do të ndryshojë edhe Kushtetuta e vitit 1974, me çka u suprimua...

Kosharja e lavdisë dhe krenarisë kombëtare

Bota Shqiptare

Kosharja e lavdisë dhe krenarisë kombëtare

Nga Skënder MULLIQI Lufta në Kosharën Legjendare , do të mbetet data më e ndritur e historisë së re të shqiptarëve.Për herë të parë i thye kufiri shqiptaro-shqiptarë ,pas 50 vitësh...

Pranuan të paguajnë karantinën, futen në atdhe 8 shqiptarë

Aktualitet

Pranuan të paguajnë karantinën, futen në atdhe 8 shqiptarë

Tetë shqiptarë të cilët ishin bllokuar në tokën neutrale midis Greqisë dhe Shqipërisëm janë lejuar ditën e sotme të kalojnë doganën e Kapshticës për tu futur në atdhe.  Ata janë lejuar...

Sondazh

Nothing found!

Sondazh

Nothing found!